Waarom massage?

Waarom massage?

Massage is als zo oud als de mensheid zelf. Massage therapie verhoogd de door-bloeding,stimuleert het lymfesysteem,bevordert de spijsvertering en reguleert de

werking van het centrale zenuwstelsel. Het spierstelsel vindt op diverse manieren baat bij massage. Allereerst laat het spieren rekken en ontspannen waardoor de spieren soepeler worden. Verder helpt massage bij het herstel van geblesseerde spieren, door ze mechanisch van het stofwisselingsafbraakproduct, melkzuur, te ontdoen. Massage heeft ook een preventieve werking, het activeert het immuunsysteem en vergroot daarmee de weerbaarheid tegen ziekten.

De mens heeft natuurlijk niet alleen een fysieke kant maar ook een emotionele kant. Factoren zoals werk, relatie, thuissituatie, school etc. hebben allemaal invloed op uw gemoedstoestand en daarmee ook op uw lichaam.   

Een verandering in een van deze gebieden beïnvloedt de rest van het geheel. Door middel van massage kan men spanningen en stress verminderen wat een positieve invloed heeft op uw lichaam en geest.

Therapeutische massage is gericht op de totale persoon, dus niet alleen op de afzonderlijke klachten. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Contra-indicaties voor een massage kunnen zijn: koorts, bacteriële en virale ontstekingen, trombose en verwondingen.

Heeft u vragen dan kunt u mij gerust bellen of mailen.