Massage stijlen

Massage stijlen

In mijn praktijk pas ik verschillende stijlen massage toe. Ieder mens is uniek en daar hoort een aangepaste massage vorm op maat bij. Afhankelijk van de klacht, kan ik een combinatie van massage stijlen gebruiken. Hieronder vind u een korte beschrijving van de verschillende soorten massage die toegepast kunnen worden.


Klassieke Massage

Klassieke Massage is de meest bekende vorm van massage. Deze manier van masseren wordt gedaan met behulp van massageolie waardoor men goed de huid en de onderliggende structuren kan masseren.

De gebruikelijke massage technieken die hierbij gebruikt worden zijn, effleureren (strijken), pétrisseren (kneden/wringen/rollen), frictioneren (met duim, vinger of elleboog druk uitoefenen), vibreren (met duim of vinger snelle beweging maken) of tapoteren (kloppen).

Deze manier van masseren werkt zeer ontspannend en wordt daarom meestal toegepast voor ontspanningsmassages maar is ook therapeutisch zeer effectief.


Segmentale Massage Therapie

Bij elk gezondheidsprobleemt kunt u ervan uitgaan dat er een interactie plaats vindt tussen de verschillende structuren waaruit ons lichaam bestaat zijn de; zenuwen, spieren, botten, bloedvaten, organen en de huid. Deze onderdelen beïnvloeden mekaar dus wanneer een onderdeel niet goed functioneert heeft dit invloed op de andere onderdelen. Sommige klachten uiten zich in de huid doordat er bv. afwijkingen ontstaan zoals verklevingen of  intrekkingen van de huid.

In een spier of spiergroep kan door een langdurige contractie van een spier of spiergroep een verdikking ontstaan, waardoor er een pijnlijke plek kan ontstaan, dit noemt men een triggerpoint.

Bij triggerpoints kan de pijn soms elders worden waargenomen dan waar de daadwerkelijke triggerpoint zich bevindt door uitstralende pijn of een plaatselijk doof gevoel, bijvoorbeeld bij het bovenbeen.

In de toepassing van deze massagevorm maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken afhankelijk van wat de klacht is.


Shiatsu Ryoho

Shiatsu Ryoho is een massage techniek die ontwikkeld is door de Japanse meester Toru Namikoshi.

Shiatsu betekent letterlijk -vingerdruk, het is een manuele therapie waarbij met vingers en duimen druk op het lichaam wordt uitgeoefend. Deze oosterse behandelwijze is gebaseerd op de traditionele oosterse denkwijze dat er in ons lichaam energiebanen, zogeheten meridianen, bevinden Door deze meridianen stroomt Ki, de levensenergie. Deze meridianen hebben kleine pijnlijke plekjes,Tsubo's geheten.


Shiatsu Therapie is holistisch. Bij Shiatsu gaat men ervan uit dat de mens beïnvloedt wordt door zijn omgeving, dit is zowel familie, vrienden, werk, leefomgeving etc., als de elementen in de natuur om ons heen. Verstoring in onze omgeving veroorzaakt ook een verstoring in onze meridianen, dit kan de oorzaak zijn van vele verschillende soorten klachten. Shiatsu massage heeft een sterke preventieve werking tevens is het zeer ontspannend en prettig om te ondergaan. Met Shiatsu therapie kunnen zeer veel klachten effectief worden behandeld.Stoel Shiatsu

In onze drukke en vaak veeleisende maatschappij hebben we steeds meer te maken met stress door een (te)hoge werkdruk waardoor het bijvoorbeeld moeilijk kan zijn een balans te vinden tussen werk en gezin. Ook qua studie wordt de lat steeds hoger gelegd. Als gevolg daarvan worden steeds vaker problemen als spanningshoofdpijn, burn-out, arm -, nek -, en schouderklachten geconstateerd.

Bij beroepen waarbij men veel repeterende handelingen verricht, bijvoorbeeld bij kantoorwerkzaamheden, kappers, grafisch ontwerpers etc. wordt een kleine spier of spiergroep vaak zwaar overbelast, arm -, nek -, en schouderklachten en/of spierpijn en aanverwante klachten zijn hiervan het gevolg.

Om gezondheidsproblemen en uitval te voorkomen is het van groot belang dat structureel gewerkt wordt aan stressreductie en spierontspanning.

Men begaat de behandeling gekleed en op een speciaal daarvoor ontwikkelde stoel.

Bedrijven en instellingen die hun ziekteverzuim graag willen verlagen kunnen dit doen door met enige regelmaat Stoel Shiatsu aan te bieden voor hun werknemers.


Voetreflexologie

Wat is Voetreflexologie?

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een geheel vormen. Als wij onze voeten bekijken dan kunnen wij die in verschillende zones onderverdelen en zo het lichaam geprojecteerd zien op onze voeten.

Volgens de voetreflexologie stroomt in het menselijk lichaam energie in banen.

Een van de manieren om deze energiebanen te beïnvloeden is door massage van de voeten. Voetreflexologie kan een onderdeel uitmaken van uw therapeutische behandeling.